Talentontwikkeling

Waarom een keuze maken voor talentontwikkeling?

 

Talentontwikkeling kan een brug vormen tussen de organisatiecultuur en de persoonlijkheid van medewerkers en managers.

Inspirerend communiceren met deugdentaal, vanuit positieve  bemoediging en aandacht: vanuit een open houding de situaties uitspreken, de verbeteringen bespreken.

Motiveren & samenwerken: met een respectvolle houding  ‘het beste’ in elkaar naar boven halen door afspraken te maken & elkaar aanspreken wanneer dat nodig is.

Met deze relationele werkwijze creëert men samen een sfeer van veiligheid en vertrouwen.

Elke keer weer de performance op elk niveau willen verbeteren, vanuit een intrinsieke motivatie, dan krijgt men ZIN. Mensen worden creatiever, bedenken nieuwe dingen, worden oplossingsgericht en verkrijgen zelfinzicht en inzicht in het proces.

Deze aanpak kent een concrete koppeling en doorvertaling naar de praktijk. Die zelfreflectie en autonomie biedt, maar ook het intense plezier laat ervaren in het ‘doen’. Maar bovenal een aanpak, die rechtstreeks bijdraagt aan het realiseren van doelen.

Zonneveld heeft ruim ervaring met het volgende proces: inspireren- motiveren – samenwerken – talenten bundelen – betrokken relaties opbouwen intern en extern – doelen realiseren – succes vieren.